Werken aan de wervelkolom

Geplaatst op

Rugpijn is – samen met artrose – één van de meest voorkomende chronische pijnsyndromen. Rugklachten kunnen ontstaan uit problemen in de wervelkolom. De kleinste afwijkingen kunnen al zorgen voor klachten. Niet alleen in de rug, maar ook op andere plekken in het lichaam. Klachten van de wervelkolom kunnen leiden tot pijn, beperkte mobiliteit, gezondheidsproblemen en nog veel meer. Welke technologie is er beschikbaar hier meer inzicht in te krijgen? Daarover zullen we de komende weken verschillende artikelen delen binnen het thema ”Werken aan de wervelkolom”!

Waarom is de wervelkolom zo belangrijk?

We weten allemaal dat de wervelkolom een belangrijk deel is van ons lichaam. Het bestaat uit 33 individuele botten, ook wel wervels genoemd, die samenwerken om ons lichaam te ondersteunen en te beschermen. Het gezond houden hiervan is van cruciaal belang voor onze algehele gezondheid. Hoe weet je wanneer deze gezond is? Het antwoord is simpel: meet het!

Problemen met de wervelkolom

Bij ProCare weten we uit ervaring hoe belangrijk het is om de wervelkolom goed in de gaten te houden. Hiervoor werken wij met de technologie van Diers. Met dank aan de Diers technologie is de wervelkolom snel en non-invasief te meten. Er kunnen nauwkeurige en gedetailleerde analyses worden gemaakt zonder hierbij gebruik te maken van schadelijke röntgenstralingen. Deze info is interessant voor wetenschappers, fysiotherapeuten, osteopaten, podotherapeuten en chiropractors. Het systeem is geschikt voor een brede doelgroep: van scoliose-patiënten tot topsporters.

Volg ons!

Enthousiast geworden en wilt u meer weten over dit thema? Volg ons op Instagram, Twitter en LinkedIn om altijd op de hoogte te zijn van wanneer wij blogs of andere artikelen plaatsen. Ook kun je natuurlijk gewoon de website in de gaten houden.