Workshops tijdens DCRM

Geplaatst op

Tijdens het DCRM congres zullen verschillende workshops plaatsvinden. Een aantal onderzoekers zal vertellen over hun onderzoek op het gebied van kracht bij activiteiten uit het dagelijks leven (ADL) van kinderen met CP. Vanuit Lode Holding zullen sprekers aanwezig zijn die iets vertellen over de ontwikkelingen rondom de ADL TTD. De ADL TDD is geschikt voor cliënten die problemen ondervinden met alledaagse activiteiten zoals eten en tillen.

Ontwikkeling van de ADL TTD

In de workshop zal duidelijk worden dat de toolbox van het product verder is uitgewerkt. Dat zijn de objecten die met de taakmeter kunnen worden getild. De toolbox bestaat uit een beker, een fles en een dienblad. Ze kunnen allen eenvoudig aan de ADL TTD worden gekoppeld om per object de tilkracht en de oriëntatie van het object te meten.

Er is ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van software voor de ADL TTD waarmee de therapeut diverse trainingsprotocollen kan uitvoeren. Dit is in nauwe samenwerking met therapeuten gedaan en positief ontvangen door zowel de therapeuten als de testpersonen.

Tot slot zijn er diverse serious games ontwikkeld ter ondersteuning van de trainingsactiviteiten. Ook dit wordt door de testpersonen (kinderen) positief ontvangen.

Beschikbaarheid van ADL TDD

De ADL TDD is beschikbaar voor early adopters. Binnen ProCare kan het product worden aangeschaft als onderzoeksapparaat. Mensen die hier voor kiezen zullen nauw worden betrokken bij de doorontwikkeling van het apparaat en zullen profiteren van verbeteringen en vernieuwingen. Tot slot komen trends in de markt aan bod waarbij steeds duidelijker wordt dat er een verschuiving optreedt van zorg in een revalidatiecentrum naar zorg op afstand in de thuissituatie.

Meer informatie over het programma

Meer informatie over het programma van het online congres is te vinden op de website van de organisatie: programma DCRM 2020.